Az Elfa Distrelec segít a diákcsoportoknak elérni céljaikat a Formula Student versenyeken

Avatar photo

Az Elfa Distrelec, a mérnökök és karbantartási szakemberek egyik vezető online termék- és szolgáltatásbiztosa támogatja a svédországi Lund Formula Student vállalatot, amely egy csúcskategóriás versenyautó tervezésében, fejlesztésében és gyártásában vesz részt, hogy versenyezzen más egyetemekkel.

A lundi egyetem diákjait szponzoráljuk termékekkel, és mi vagyunk az egyetlen forgalmazó, aki ezt teszi. Aktív és jelenlévő vállalatként tavaly is szponzoráltuk őket, és idén is így teszünk. Alig várjuk, hogy segíthessünk nekik céljaik elérésében!

– Christoffer Nilsson, az Elfa Distrelec üzletfejlesztési igazgatója

A Formula Student versenycsapat 2006-ban indult, és korábban LURacing néven volt ismert. Azóta minden évben új mérnöki projektet indítanak, hogy a Formula Student hivatalos versenyein világszerte megmérkőzzenek más egyetemekkel. Azzal a céllal, hogy egy tanév alatt egy megfelelő versenyautót tervezzenek, már 13 autót építettek, 55 önkéntes diák és 70 partner segítségével.

2019-ben a lundi egyetem autója második lett a Formula Student Netherlands versenyen és nyolcadik a Formula Student Germany versenyen. Ennek köszönhetően a világranglistán a 42., Európában a 15., a skandináv országokban pedig az 1. helyre ugrottak fel.

A lundi egyetem részeként ők képviselik az iskolát és a svédországi Skåne régiót. Tavasztól kezdve minden évben új diákokat toboroznak, Formula Student specifikációjú autót építenek, és részt vesznek az Európában megrendezett versenyeken. Nyáron új csapatokkal ismertetik meg a koncepciót, és ősszel kezdik meg a tervezést.

Végül elkezdődik a gyártás, és ahogy a diákok korábban észrevették: Most kezdődik az igazi móka, amikor nem csak CAD-ben, hanem fizikailag is megépítik az autót! Minden ötletet és tervet követnek az autó minden egyes apró alkatrészének megépítéséhez – a hajtókar küllőitől kezdve a hatalmas szénszálas lemezekig. Késő tavasszal aztán az autó készen áll a bemutatásra, és megkezdődnek a versenyfelkészülések. Rengeteg teszteléssel, finomhangolással és módosítással a diákok végre készen állnak a júliusi versenyre.

Ebben a hónapban a szénszálas csapat befejezte a monocoque-formák előkészítését. Befejeztük az első prepreg rétegezést is a szerszámokban. A következő hónapban befejezzük a monocoque vázat, és megkezdjük az aero-csomag gyártását.

– Hannes Rustas, a Lund Formula Student aerodinamikai és hűtési vezetője

Az Elfa Distrelec számos termékkel segítette a lundi egyetem hallgatóit a gyártási folyamatban, többek között:

Jelenleg a Formula Student csapata az összes olyan verseny tervezésével van elfoglalva, amelyre idén nyáron már elfogadták a jelentkezést, valamint az autó bemutatásával. Úgy döntöttek, hogy idén Ljungbyhedben rendezik meg a június 9. és 12. között zajló Nordic Test Eventet, amely legalább 200 északi régió legkiválóbb mérnökhallgatóját vonzza majd. Az LFS22 autó bemutatójára szóló jegyeket és időpontokat hamarosan közzétesszük.

Alig várjuk, hogy megtudjuk az eredményt!

További termékekért látogasson el a Distrelec weboldalra: https://www.distrelec.ch/
vagy az Elfa Distrelec weboldalra: https://www.elfa.se/

Az eseményről szóló további információkért látogasson el a Lund Formula Student weboldalára: https://lundformulastudent.se/

Total